Afdrukken
Hits: 1125

Elsegem17 podium 1PO

Gedurende het voorbije seizoen viel het niet mee met de resultaten . Er stond nog 1 wedstrijd als afsluiter op de kalender om hier wat aan te doen nml. het Belgisch Kampioenschap in Elsegem.De doelstelling was hier om op het podium te geraken . Het was een wedstrijd met een dubbel gevoel want we stonden maar met 4 aan de start . Plaats 1 en 2 waren bij een normaal verloop niet haalbaar dus ging het om plaats 3 of 4 . Deze strijd moesten we opnemen tegen mijn vriend Marnix die ook van plan was om zijn vel duur te verkopen . Groot gelijk natuurlijk want wedstrijd is wedstrijd en beide teams zouden tot het uiterste gaan voor de podiumplaats .

dres elsegem 2017

Op vrijdag was het tijd voor de dressuur  Het terrein lag er zwaar bij door de regenval en de ponys moesten hard werken in de proef . Alles ging maar matig en ik strande op 60 strafpunten , twee meer dan Marnix die aftikte op 58 . We moesten dus al 2 punten ophalen na dag 1 .

marathon

Zatredag was het om 1u30 tijd voor de vaardigheid . Om 1 uur gingen de hemelsluizen open en er viel een pak regen uit de lucht . Niet goed voor het terrein dus en dit lag nog zwaarder dan de dag voordien . Ik moest voor Marnix rijden en had geen referentie voor de snelheid . De tijd stond zeker krap dus snelheid was de boodschap . Justin liet zich goed sturen maar stond iets te scherp in de mond wat het extra moeilijk maakte . Toch was het een goede proef in een moeilijke en technische vaardigheid . Twee balletjes en 2 seconden over tijd bleek achteraf een goede score te zijn met een totaal van 7 strafpunten . Bij Marnix ging het minder vlot en hij strande op 12 strafpunten . We klommen zo naar de 3e plaats met een voorsprong van 3 punten . Dit gaf ons echter niet de kans om gerust op beide oren te slapen want de voorsprong was gering . Op zondag slepen beide teams voor de laatste maal de messen en het beloofde een spannende dag te worden . We zetten dus alles op alles en haalden het onderste uit de kan . Een kleine hapering in hindernis 2 koste ons kostbare tijd , maar voor de rest verliep de marathon goed maar niet echt snel .Ook Marnix bleef vlot lopen . Het resultaat was op een half punt na gelijk en zo konden we toch het brons pakken . Na het bekend maken van het resultaat volgde de opluchting en konden we het seizoen in schoonheid eindigen met een sportieve schouderklop van Marnix en Cindy . De strijd was gestreden en dan gaan we terug voor de vriendschap . We sluiten nu het seizoen af voor een verdiende wintermodus .