Dutch English French German

DURBUY BERG 2015In Durbuy is er bevestiging van de prestatie's .....

DURBUY BERG 2015

In Durbuy is er bevestiging van de prestatie's ...... In dit verlengde weekend stond na lange tijd van afwezigheid opnieuw de wedstrijd in Durbuy op de kalender . Deze wedstrijd in de ardennen geeft altijd een beetje het vakantiegevoel . De opdracht was om de prestatie's van in Ranst te bevestigen en uit te breiden naar de marathon .

DE DRESSUUR :

In de ochtendtest bleek bij het rijden dat Zyco en Justin zeer fris stonden en overschot aan energie hadden . Deze extra inspanning om los te rijden was dus zeker niet overbodig . Bij het inrijden voor de proef leverde dit resultaat af en was er veel meer rust en ontspanning . Klaar dus om de moeilijke piste in te gaan die hellend lag . De proef liep vlot en er was opnieuw een goed blok aanwezig dat mooi samenwerkte . Ook het nieuwe bit bij Zyco hield hem in een betere opgerichte houding . Op enkele foutjes na verliep alles goed behalve het stappen kwam er weer niet uit . Toch was het een goede prestatie goed voor een 3e plaats met 58 punten .

DR 2 durbuy 2015

DE VAARDIGHEID :

Ook in de vaardigheid liepen beide pony's soepel en aandachtig op dag 2 .Op dit heuvelachtige terein was er heel wat concentratie en stuurwerk nodig om het span in goede banen te leiden . Twee ballen vielen en met een tijdoverschrijding van 6 seconden brachten we het hier ook tot een goed einde met een totaal van 9 strafpunten . Voorlopig stonden we 4e in het klassement .

DURBUY VAAR 2015

 

DE MARATHON :

Op dag 3 was het tijd voor de marathon . Deze is bekend om zijn moeilijkheidsgraad en is fysiek ook niet te onderschatten . Genoeg werk dus voor de eerste marathon van het jaar en een uitstekende test als voorbereiding op de internationale wedstrijden . Hindernis 1 en 2 liepen vlot en klopte af op slechts enkele seconden van de beste prestatie . In hindernis 3 liep het mis toen een hindernisrechter in de weg liep in het pad dat we reden voor poort A . Daarmee was ik uit concentratie en liepen we heel wat vertraging op .Nadien kwamen we terug op tempo in de volgende 3 hindernissen en kwam de power echt naar voor . In de marathon kwamen we daarmee uit op de 4e plaats .

DURBUY WATER 2015

 

CONCLUSIE :

In het eindklassement bleven we staan op de 4e plaats . Dit is zeker een goed resultaat en bevestigd meteen ook dat er een prima evolutie is .We staan zeker een stap verder dan vorig seizoen en de wintertraining heeft de nodige vruchten afgeworpen . Spijtig dat Cathy de laatste weken is uitgevallen met haar gebroken arm maar binnen enkele weken is dit hopelijk verleden tijd , We blijven in ieder geval op deze wijze verder werken want er is nog voldoende ruimte voor verdere verbetering . Dank aan Durbuy die opnieuw de draad heeft opgeneomen en daarmee een mooie wedstrijd extra op de kalender plaatst .

 

 

Plan je Route

Geef Uw gegevens in en plan je routeAdres

logo med oog

Kruiskesbos 21
1861 Meise -
België