Afdrukken
Hits: 798

ranst 2015In Ranst zetten we een goede prestatie neer .....

ranst 2015In Ranst zetten we een goede prestatie neer ...... Voorbije zondag gingen we op wedstrijd in Ranst . Deze nieuwe locatie heeft goede en ruime terreinen en  is de juiste basis om opnieuw de wedstrijd van het vroegere Zandhoven op de kaart te zetten . Na enige testen hebben we besloten om dit seizoen opnieuw in te zetten op de combinatie Justin en Zyco aangezien Bo eerst nog moet sterker worden .

DE DRESSUUR :

Het inrijden liep eerst gespannen maar kwam nadien goed los . Met enige wijzigingen in de startvolgorde mochten we iets later binnen in de ring wat niet in ons voordeel was . Binnen in de piste liep het vlot . In het eerste deel van de proef viel alles in de juiste plooi . In deel 2 kwam Justin iets heftiger in het werk waardoor er wat punten verloren gingen . Ook de stap lukte hierdoor niet . Toch was het algemeen goed en dit kwam ook tot uiting in de punten met een resultaat van 54,93 goed voor de 1e plaats . Meteen is dit ook de beste prestatie van deze combinatie .

DE VAARDIGHEID :

In de vaardigheid hadden ze er allebei veel zin in . Deze stond pittig en de tijd was krap ,maar liefst  20 seconden verschil met de dubbelspan paarden ! We gingen dus meteen van start in een hogere versnelling en bleven zoveel mogelijk in galop wat het sturen niet eenvoudig maakte . Slechts 1 balletje viel op de krappe blauwe poort  7 . Samen met een kleine tijdsoverschrijding van 4 seconden was deze prestatie ook  goed voor een 1e plaats .

 

CONCLUSIE :

Er is zeker een duidelijke evolutie ten opzichte van vorig jseizoen . De winterwerking bestaande uit longeer- en zadelwerk heeft hier absoluut toe bijgedragen . De kunst is nu om dit verder te bevestigen en nog te verbeteren . Volgende week zal de zeer zware wedstrijd in Durbuy hier meer duidelijkheid over brengen .