Dutch English French German

ranst 2015In Ranst zetten we een goede prestatie neer .....

ranst 2015In Ranst zetten we een goede prestatie neer ...... Voorbije zondag gingen we op wedstrijd in Ranst . Deze nieuwe locatie heeft goede en ruime terreinen en  is de juiste basis om opnieuw de wedstrijd van het vroegere Zandhoven op de kaart te zetten . Na enige testen hebben we besloten om dit seizoen opnieuw in te zetten op de combinatie Justin en Zyco aangezien Bo eerst nog moet sterker worden .

DE DRESSUUR :

Het inrijden liep eerst gespannen maar kwam nadien goed los . Met enige wijzigingen in de startvolgorde mochten we iets later binnen in de ring wat niet in ons voordeel was . Binnen in de piste liep het vlot . In het eerste deel van de proef viel alles in de juiste plooi . In deel 2 kwam Justin iets heftiger in het werk waardoor er wat punten verloren gingen . Ook de stap lukte hierdoor niet . Toch was het algemeen goed en dit kwam ook tot uiting in de punten met een resultaat van 54,93 goed voor de 1e plaats . Meteen is dit ook de beste prestatie van deze combinatie .

DE VAARDIGHEID :

In de vaardigheid hadden ze er allebei veel zin in . Deze stond pittig en de tijd was krap ,maar liefst  20 seconden verschil met de dubbelspan paarden ! We gingen dus meteen van start in een hogere versnelling en bleven zoveel mogelijk in galop wat het sturen niet eenvoudig maakte . Slechts 1 balletje viel op de krappe blauwe poort  7 . Samen met een kleine tijdsoverschrijding van 4 seconden was deze prestatie ook  goed voor een 1e plaats .

 

CONCLUSIE :

Er is zeker een duidelijke evolutie ten opzichte van vorig jseizoen . De winterwerking bestaande uit longeer- en zadelwerk heeft hier absoluut toe bijgedragen . De kunst is nu om dit verder te bevestigen en nog te verbeteren . Volgende week zal de zeer zware wedstrijd in Durbuy hier meer duidelijkheid over brengen .

 

 

Plan je Route

Geef Uw gegevens in en plan je routeAdres

logo med oog

Kruiskesbos 21
1861 Meise -
België