Dutch English French German

ELSEGEM DRESIn Elsegem gingen we goed van start...... We waren te gast op de Strohoeve van Willy Naessens in Elsegem . Het viel meteen op dat er hard gewerkt was aan de omkadering van de wedstrijd .Er waren heel wat nieuwe hindernissen bijgebouwd en de structuur van de wedstrijd was gewijzigd wat deze zeker ten goede kwam .

Geruchten gaan dat ze volgend jaar kandidaat zijn voor het Beligisch Kampioenschap waar ze zeker klaar voor zijn .

 

DE DRESSUUR :

Het inrijden verliep vlot . Tijdens de proef liep het algemeen goed , op uitzondering van wat spanning die zich omzette in enkele galopsprongen en slechte stap .Met een score van 57 punten kwamen we op de eerste plaats .Dit was meteen onze beste score van het seizoen dat nog begon met 70 strafpunten .

 

ELSEGEM DRES

DE VAARDIGHEID :

Ook in de vaardigheid liepen beide pony's goed en deden ze aardig hun werk . Met 1 balletje en wat tijdsoverschreiding blijft de vaardigheid toch een vlot onderdeel waar ze goed hun mannetje staan . We schoven naar een voorlopige 2e plaats . De vooruitgang in dit onderdeel is bijzonder goed geweest gedurende het voorbije seizoen .

 

DE MARATHON :

De marathon is al gans het jaar ons grootste zorgenkind geweest . De druk loop op in dit onderdeel waardoor de besturing niet vlot genoeg gaat  We kiezen deze wedstrijd voor een totaal andere aanpak en wijzigen de instellingen van het bit .Bij hindernis 1 komen we aan een nieuwe mobiele brug . Op het laatste ogenblik beslissen ze om te weigeren en flitsen ze meteen door poort B , goed voor 20 strafpunten . Er volgen nog 2 weigeringen en onze goede positie is om zeep . De andere hindernissen lopen bijzonder vlot en de nieuwe instellingen van het bit zijn zeker beter . Het is absoluut een stap in de goede richting om in dit onderdeel beter te kunnen scoren .

ELSEGEM MAR

ELSEGEM MAR 3

CONCLUSIE :

Goed begonnen is dus zeker niet gewonnen . We eindigden finaal op de 4e plaats , doch waren niet misnoegd over de resultaten . We kozen zeker de juiste richting om verder op te trainen en te bouwen . Dat jonge pony's nog durven weigeren is ook geen abnormale zaak . Deze afsluiter van het seizoen is zeker een mooie wedstrijd die sterk is gegroeid . We kijken dus uit naar volgend jaar .

 

 

 

Plan je Route

Geef Uw gegevens in en plan je route



Adres

logo med oog

Kruiskesbos 21
1861 Meise -
België