Afdrukken
Hits: 1306

eijen 1 2014Op onze derde internationale wedstrijd moesten we een stap achteruit zetten . Deze maal was het in Nederland te doen in de gemeente Eijenrath . De weergoden waren niet gunstig en de voorbije dagen had het al fel geregend . Dit zorgde ervoor dat we toekwamen op een nat en modderig terrein om ons te installeren . Het vakantiegevoel was er dus niet .

 

DE DRESSUUR :

Het inrijden verliep redelijk maar toen we aan de proef begonnen leek plotseling alle concentratie bij de pony's weg . Ze waren niet met hun werk bezig, keken veel naar buiten en ook het schakelen bleef achterwege . Daarbovenop kwamen nog wat fouten zoals galop , slecht achteruit gaan , geen goede buiging en een zwakke stap  . Een behoorlijk verschil dus met Chablis zonder een tastbare en goede verklaring . We houden het dus bij een slechte dag en kregen voor onze proef 64 punten .

DE MARATHON :

We gingen langzaam van start in hindernis 1 en ik voelde dat Justin te veel druk nam . Na een correctie liepen we vlot door hindernis 2 en 3 met een goede besturing  . In hindernis 4 en 5 ging het echter fout . Omdat het er hier technisch aan toe ging en alles redelijk krap stond was ik te veel met de pony's bezig en te weinig met het parcours . Ook de hindernissen zorgden voor verwarring om ze goed te onthouden en uit elkaar te houden en dat eiste zijn tol . Enkele blunders in onze lijnen kosten dus aardig wat tijd . Nadien wisten we ons echter te herpakken en vooral hindernis 7 liep zeer goed . We voelen aan dat de jonge pony's nog de ervaring en het vertouwen missen om het spel van de hindernissen  helemaal te begrijpen . In hindernis 7 was er plotseling wel de clic en dat was duidelijk voelbaar . Enkel voldoende wedstrijden rijden en ervaring opdoen kan hier dus zorgen voor betere prestatie's .

DE VAARDIGHEID :

Ook hier had men voor een pittig parcours gezorgd met veel wendingen en een pak stuurwerk . Aangezien de tijd krap stond kozen we dus voor een strak tempo . Er vielen 2 ballen en ook de tijd overschreden we met 12 seconden . De mix tussen tempo en controle zal ook door de routine die ze nog moeten krijgen verder evolueren . We waren echter tevreden met dit resultaat . BEKIJK HIER DE VAARDIGHEID

CONCLUSIE :

Eijenrath mist de allure van een internationale wedstrijd . Geen toiletten op het mennerskwartier , te kleine stallen , geen afvalcontainers en ten slottte nog moeten betalen om een douche te kunnen nemen , overschaduwen deze toch wel dure wedstrijd . Spijtig dat ze falen op deze punten . Wat de wedstrijdprestaties zelf aangaat moesten we dus 1 stap achteruit . Dit is echter niet abnormaal en het was zeker een zeer nuttige en leerrijke ervaring voor het span en onszelf . Soms is het 1 stap achteruit om er terug 2 vooruit te kunnen . Staan deze 2 passen vooruit op het lijstje voor het Belgisch Kampioenschap in Booischot ? Dat zou mooi zijn als we dit konden waarmaken en daar werken we dus naartoe .