Afdrukken
Hits: 1234

chablisVoor de 2e maal dit jaar trokken we naar onze Franse noorderburen . We gingen richting Chablis voor onze tweede internationale wedstrijd met de combinatie Justin en Zyco . We konden terrecht op een ruim wedstrijdterrein met een zeer goede stroomvoorziening en verdere complete accomodatie .

 

DE DRESSUUR :

De dressuur verliep opnieuw bijzonder goed . Ook nu waren de pony's rustig en niet te kijkerig . De fouten van vorige maal bleven uit en we konden afsluiten met een actieve en propere proef. Dit resulteerde in een score van 58 punten en bevestigde ons gevoel van Saumur . Onze trainer die ook aanwezig was meende zelfs dat de beoordeling 5 punten minder hadden mogen zijn . Het belangrijkste is dat we weer 6 punten vooruitgang boekten in de dressuur ten opzichte van de resultaten in Saumur .

chablis d 2014chablis dd 2014

 

DE MARATHON :

Door mijn eigen schuld ging het meteen fout in hindernis 1 en raapten we 20 strafpunten op voor een herstelde fout . We treurden echter niet want meteen viel op dat we over een goede besturing beschikten in tegenstelling tot de vorige maal . Door de geringe druk en een goede controle konden we op een vlotte manier door de hindernissen rijden. We namen het besluit om de 7 hindernissen dressuurmatig verder af te handelen aangezien we toch al 20 strafpunten hadden . Op deze wijze konden we de rust en het vertrouwen van het jonge span verder opbouwen . Ook hier was er dus een grote sprong voorwaarts gemaakt tegenover Saumur .

 chablis M 2014chablis mmm 2014

DE VAARDIGHEID :

Er stond een pittig parcours klaar voor de kegels met heel wat stuurwerk en wendingen. Ook hier voelden we onmiddelijk aan dat de pony's veel beter onder controle liepen . Ik koos ervoor om ook hier het tempo rustig te houden en ga voor vlotte langere lijnen waardoor we 20 strafseconden oplopen . De ballen blijven in tegenstelling tot vorige maal allemaal op hun plaats liggen . Ook de houten brug doorstaan ze goed .  Ook dit derde onderdeel komen we veel beter door dan bij de laatste ervaring .

chablis v 2014

Hieronder is Cathy foutloos binnen de tijd .

chablis c 2014

CONCLUSIE :

Chablis is een mooie nieuwe wedstrijd in een prachtige streek die er zeker mag zijn en voor ons zijn de 3 sterren binnen  . Ook al belanden we op de laatste plaats , toch zijn we zeer tevreden over de nieuwe vooruitgang . Ook hier is de doelstelling behaald en is er de bevestiging dat onze training doeltreffend is en de juiste resultaten opleverd . We werken verder in deze richting en hopen dat we dit in Heijenrath ook kunnen omzetten in de einduitslag . Oranje "here we come " .