Dutch English French German

vertrekDe tocht naar Saumur is positief verlopen . Zoals voorzien vertrokken we vorige week naar Saumur voor onze eerste internationale wedstrijd met de combinatie Justin en Zyco . Na een vlotte maar lange tocht kwamen we dinsdagavond toe . Daags nadien was er onmiddelijk vetcheck in de voormiddag en dressuur in de namiddag .(andere foto's volgen nog)

 

DE DRESSUUR :

De dressuur verliep bijzonder goed . De pony's waren vrij rustig en niet te kijkerig . Op 2 galopsprongen en een slechte stap na liepen ze goed in de proef . Waar de omstaanders een resultaat verwachten van rond de 56 a 58 punten tikte het scorebord echter onverwacht af op 64 . Bij nadere controle van de protocols maken we bij 1 jurylid toch onze bedenkingen , waar andere juryleden oordeelden dat mijn proef +- 25 punten beter was dan deze van een collega meende hij dat het 5 punten slechter was .Ja soms is het huilen met de pet op . Met een score onder de 65 behaalden we echter onze doelstelling en dat was het belangrijkste .

DE MARATHON :

Als test vertrek ik met de leidsels in de ring bij Justin. Al snel voelde ik bij hindernis 1 dat dit een verkeerde keuze is . Justin maakt veel te veel druk zodat het sturen bijzonder moeilijk verloopt . Ook in hindernis 2 blijft dit een probleem . Onderweg naar hindernis 3 maken we een correctie aan het bit , doch niet met het juiste resultaat . Hierdoor razen we voorbij de waterbak en moeten we voltes draaien om dit op te lossen met als gevolg een groot tijdsverlies en risico op een fout parcours . Het is balen en het kalf is dus verdronken verdronken . Na een 2e correctie verloopt het sturen beter maar we beslissen om de resterende hindernissen rustig in draf te rijden , zodat we niet de mist in gaan en zeker in de wedstrijd blijven . Dat lukt en we halen veilig en correct de eindstreep . Met een hartslag bij de vetcheck van 85 en 95 is de grens zeker niet bereikt  . Marge genoeg dus om het een stuk beter te doen .

DE VAARDIGHEID :

Op zondag staan we klaar voor de kegels . Ook hier voelen we dat de besturing niet optimaal is . Ook ik laat door slecht aanrijden enkele steken vallen . We rijden maar liefst 6 ballen af met tijdsoverschrijding maar blijven in de wedstrijd .

CONCLUSIE :

Saumur is en blijft een mooie wedstrijd en de sfeer was top . De doelstelling is behaald maar er zat zeker meer in . Dat willen we er de volgende wedstrijd zeker proberen uit te halen  Met de nodige testen en training hopen we dit in Chablis en Heijenrat waar te maken . We kijken dus hoopvol uit naar deze resultaten .

 

 

Plan je Route

Geef Uw gegevens in en plan je route



Adres

logo med oog

Kruiskesbos 21
1861 Meise -
België