Afdrukken
Hits: 831

grafiekSprong voorwaarts in Flemalle .

grafiekSprong voorwaarts in Flemalle . We stonden opnieuw met de combinatie Justin en Zyco aan de start . Na enkele weken rust was Zyco eindelijk wat bijgekomen in gewicht en volume . Tijdens de laatste trainingen was reeds voelbaar dat hij in kracht en stabiliteit sterk was verbeterd . Ook was deze combinatie beter naar elkaar toe gegroeid en vormden zij een beter blok .  Het inrijden was op een hobbelig en keihard terrein . Het duurde dus even voor er wat rust in het span kwam . Toch verliep de dressurproef vrij goed en leverde ze een mooie 59 punten op . Dit is maar liefst een sprong van 12 punten vooruit en dus een grote verbetering in 10 weken tijd .

flemalle dd 2014

Ook de vaardigheid liep vlot , doch door mijn eigen stuurfouten vielen er 3 ballen .

flemalle v 2014

De dag nadien stonden ze in goede conditie voor de marathon . Dit was slechts hun 2e rit samen en we keken vol spanning uit hoe het zou verlopen . Justin vloog er met volle overtuiging in wat resulteerde in heel wat druk  . Het links draaien liep perfect maar rechts kon het nog een stuk vlotter en beter . Toch zetten we een beter dan verwacht resultaat neer en moesten we slechts 2 punten prijsgeven aan de winnaar van de marathon en slechts 1 punt aan de winnaar van de wedstrijd .

flemalle mm 2014

Als eindreslutaat behaalden we de 2e plaats in het eindklassement van onze reeks .We vertrekken dus hoopvol naar Saumur met als doelstelling een dressuur beneden de 65 punten en de wedstrijd vlot uitrijden . Belangrijk om te vermelden is ook dat de organisatoren van Flemalle daar een mooie wedstrijd hebben neergezet tot in de puntjes verzorgd waarvoor dank . We hopen dat ze er de volgende maal ook een 2 sterren niveau aan toevoegen .