Dutch English French German

chablis dres sm 2016

Vrijdag voor ons vertrek bleek Justin een kwetsuur te hebben opgelopen op de weide waardoor we moesten omschakelen naar plan B . Dit kon alleen maar via Clever omdat deze in het bezit was van een FEI pas . Trainen voor dressuur kon niet meer door de wateroverlast . Dinsdag was het vertrek en op woensdag zochten we nog naar het juiste bit . Donderdag doken we de dressuurring in , een sprong in het duister . De proef was niet goed maar alles bleef binnen de perken . Wijken kende hij niet , de figuren waren niet juist (mijn fout), bij de stap viel hij in slaap enz ....Met 69 strafpunten en een 7e plaats moesten we tevreden zijn .

chablis mar sm 2016

Nadien op zaterdag de marathon . Deze was best zwaar en met enkele technische hindernissen . We moesten er 7 afhandelen . Clever gooide zich onverwacht goed in de strijd . Met veel energie en een goede wendbaarheid knalde hij door de hindernissen . In hindernis 2 , een berghindernis , ging het bijna fout en reden we even op 2 wielen . Cindy begon even te zweten maar we konden echter snel herpakken en handelden alle overige obstakels snel en goed af . Bij de waterbak tevens de laatste hindernis was de energie op en vielen we wat terug . Al bij al liep Clever hier veel beter dan verwacht en haalden we een mooie 5e plaats in de marathon op slecht enkele puntjes van de andere toppers .

Chablis va sm 2016

 Op zondag hadden we dan nog een complex vaardigheidsparcours op het menu . Bij de opwarming was Clever nogal humeurig en had er niet veel zin in . Toen we binnen liepen draaide hij echter de knop om en was hij weer bij de zaak . In galop liepen we tussen de kegels en alles ging goed tot ik plotseling .....kegel 12 niet meer wist staan . Dankzij hulp van mijn engelbewaarder kwam hij weer in zicht , maar ik moest een extra volte draaien en dat koste mij te veel tijd . Er was maar 1 keuze " nog een versnelling hoger " . Nu ging het echt snel en dat was niet zonder risico . Ik pikte elke meter die ik kon en draaide kort door de bochten . De laatste poort 19 draaide ik voor de tonnen en ja hoor het lukte . Met slechts 1 seconde over waren we foutloos binnen de tijd . Met een 6e plaats in het eindklassement gingen we tevreden naar huis . Het resultaat was veel beter dan verwacht en een pluim voor Clever . Nu schaven aan zijn dressur en dan ziet het er veelbelovend uit .

 

Plan je Route

Geef Uw gegevens in en plan je route



Adres

logo med oog

Kruiskesbos 21
1861 Meise -
België